Który przewód ??? Proszę o Pomoc

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kulfon
    Classic
    • 2010
    • 9

natash, motoarena to akurat dobre źródło do turbosprężarek - są też importerem na Polskę dla innych sklepów, także chyba jest w porządku
  • Jack173
    Classic
    • 2008
    • 12

Panowie mam wielką prośbę.
    Potrzebna mi informacja odnośnie komputera (sterownika ECU) w mojej TDI ASV rok produkcji 2001

Mój problem to to iż nie wiem który przewód odpowiada za czujnik temperatury cieczy chłodzącej.

Znalazłem przewód idący do pinu 104 o kolorze "brązowo-zielonym" i mam pewne podejrzenia że to właśnie ten przewód. Ale nie znam się na tych sprawach i dlatego to forum jest moją jedyną szansą aby się dowiedzieć.
    Jest też jakiś fioletowy idący do pinu 112. ??

Znajomy powiedział że to któryś z tych dwóch przewodów, czy to prawda? jeśli tak to który?

Bardzo proszę o pomoc
    ASV - to jest moc

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Jack173, oba te przewody idą do czujnika temp. silnika. ( czujnik włączony jest między pin 104 i 112 ). Tylko trochę nie zgadzają się kolory przewodów; na 104 powinien być brązowy z zielonym paskiem a na 112 niebieski z brązowym paskiem.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• krzysiek13
        L&K
        • 2010
        • 1155

Oba

[ Dodano: Czw 17 Mar, 11 21:32 ]
        kowal 2002, byłeś szybszy
        Octavia

Komentarz

• Jack173
          Classic
          • 2008
          • 12

Ten na 112 to jakiś taki może i niebieskie (może troche mam problemy z kolorami)
          Dzięki wielkie chłopaki za pomoc
          Gdybym coś chciał jeszcze dopytać to napiszę bo widzę że tu fachowcy są
          ASV - to jest moc

Komentarz

Pracuję...